(Bezoekaanvragen via info@carloeggermont.be voor bijkomende vragen Edouard 0472 933 613)

Unieke en kwalitatief appartement gelegen in het begijnhof Onze-Lieve-Vrouw ter Hoyen, in de volksmond het klein begijnhof genoemd. De site is 4 hectare groot en omvat naast de kerk, een aantal kapellen en het Groothuis, een 100-tal woningen en zeven conventen.

Het appartement wordt verkocht onder het erfpacht en spreekt aan door zijn stijl en rustige omgeving. De erfpachter heeft het volle genot van zijn woonst en bij overlijden gaat het erfpachtrecht voor de overblijvende periode over op de erfgenamen. Bijkomende troeven, de registratierechten belopen slechts 2% tegenover 10% voor een onderhandse verkoop en men kan een mooi rendement behalen in verhuur. De erfpacht duurt nog 50jaar.

Het 2 slpk appartement bevindt zich op de eerste verdieping van het convent van St. Bruno, te bereiken met de trap (geen lift). Het appartement heeft een bewoonbare oppervlakte van +/- 100m2 en beschikt over een open leefruimte en eetkamer die gekoppeld zijn aan een kwalitatieve open keuken. Vanuit deze ruimtes geniet men van een prachtig uitzicht over het centraal gelegen grasplein. Aan de achterzijde vinden we twee slaapkamers waarvan één kamer nu als bureauruimte is ingericht. Via de gang heeft men ook toegang tot de badkamer voorzien van inloopdouche. Bijkomende troef is ook het ruime gemeenschappelijk terras ende zonnige tuin aan de achterzijde, enkel voor de bewoners van het convent van St. Bruno.

Naast de gemeenschappelijke binnentuin van het convent zijn er ook nog vier groenzones in het begijnhof: het centraal gelegen binnenplein, de bleekweide in het noordoosten, het park van de grootjuffer in het oosten en de vijf windgatentuin in het zuiden.

Een buitengewone kans voor de echte liefhebber, aangezien er slechts heel weinig een woning op deze site te koop komt! 

Algemene staatInstapklaar
Grondoppervlakte0 m²
Bruto vloer­oppervlakte100 m²
TuinNeen
Aantal slaapkamers2
EPC waarde180 kWh/m²
Elektrische keuringNiet conform
Overstromings­gevoeligheidNiet van toepassing
AsbestattestGeen
VergunningJa
DagvaardingNeen
VoorkooprechtJa
Verkavelingsverg.Neen
BestemmingWoongebied met cult., historische en/of esthetische waarde
Beschermd erfgoedJa
RenovatieplichtNee