Centrum Gent- omgeving Coupure. Penthouse gelegen op de tweede verdieping van een reconversie van een herenwoning naar kantoor en 2 appartementen. (2016, Element Architecten).

Dit lichtrijk appartement bevindt zich langs het Casinoplein in een rustige en verkeersluwe omgeving op slechts enkele stappen van het bruisende stadsleven. 
 
Via de gemeenschappelijke hal, die wordt gedeeld met enkel één ander appartement, nemen we de trap naar de bovenste verdieping. Bij het betreden van het appartement is er een wandkast met enerzijds vestiaire en anderzijds plaats voor wasmachine. Eveneens in de inkomhal bevindt zich het gastentoilet.
 
Vervolgens bevinden we ons in de open leefruimte-eetplaats met open keuken. Een impressionant ruimte met loft allures (plafondhoogte m). Deze ruimte vloeit over van natuurlijk licht door de ramen en veluxen langs het plein en de grote raampartij aan het terras achteraan.
 
Het keuken-eiland fungeert als een sculpturaal element in de ruimte, is volledig geïnstalleerd en deels afgewerkt met marmer.
 
Op de nachthal met tweede afzonderlijk toilet, badkamer met lavabo, ligbad en inloopdouche met dakraam, slaapkamer met ingemaakte kasten,  tweede slaapkamer-bureau met bovenverdieping.
 
Het appartement is voorzien van een volwaardige parket met vloerverwarming en een praktische kelder, geen lift.
 
Samenvattend, ideaal voor iemand die op zoek is naar een hoogwaardig afgewerkt en appartement met een unieke ruimtelijkheid en lichtinval op een toplocatie!
 

Algemene staatGerenoveerd
Grondoppervlakte0 m²
Bruto vloer­oppervlakte146 m²
TuinNeen
Aantal slaapkamers2
Kadastraal inkomen745
EPC waarde126 kWh/m²
Elektrische keuringConform
Overstromings­gevoeligheidselecteer
AsbestattestGeen
VergunningJa
DagvaardingNeen
VoorkooprechtJa
Verkavelingsverg.Neen
BestemmingWoongebied met cult., historische en/of esthetische waarde
RenovatieplichtNee