Mariakerke I Op fietsafstand van het Gentse stadscentrum, in een doodlopende en kindvriendelijke straat, vinden we deze instapklare woning met tuin.

Voor meer informatie, mail naar info@carloeggermont.be of bel Alexander 0486/48.58.53

Naast een doordachte ruimtelijkheid en heel wat hedendaags comfort – zoals zonnepanelen en gashaard – kenmerkt het huis zich ook door subtiele Japanse invloeden. De “natural flow” doorheen de woning, die de verschillende ruimtes in elkaar laat overvloeien, creëert een symbiose tussen het open karakter en voldoende privacy

Ook in de buitenruimte werd in dezelfde stijl doorgetrokken. Een ontwerp waar speels werd omgesprongen met waterpartijen, verschillende terrassen en heel veel groen.

Aan de voorzijde van de woning vinden we op de oprit 2 staanplaatsen met de mogelijkheid tot het plaatsen van elektrische laadpalen. (

We betreden de woning via een ruime inkomhal die enerzijds toegang geeft tot een gastentoilet en een praktische technische-/wasberging en anderzijds het leefgedeelte van de woning. Aan de achterzijde vinden we een semi-open keuken vinden, een eetplaats en lichtrijke woonkamer met gashaard. Deze ruimtes vloeien moeiteloos in elkaar overGrote schuiframen geven toegang tot het terras en de tuin en zorgen ook voor een waar ‘binnen-buiten’ gevoel.

De tuin werd niet enkel uitzonderlijk ingericht maar geniet een perfecte zuid-west oriëntatie! De verschillende terrassen zorgen ervoor dat men steeds kan genieten van de zon, alsook de nodige schaduw kan opzoeken.

Via de traphal komen we op de eerste verdieping waar we 3 slaapkamers vinden en een ruime badkamer met dubbele wastafel, inloopdouche, ligbad en toilet.

Als extra beschikt de woning nog over een praktisch ingerichte bergzolder.

Ook de voorgevel en uitbouw werden in dezelfde uitgepuurde en sobere architectuur uitgevoerd.

Dit is een buitenkans voor wie op zoek is naar een energiezuinige, hedendaagse woning met tuin en belang hecht aan wonen op een rustige locatie, nabij de stad.

Gunstig EPC = 100 kWh/m2jaar = A-label!
Beschikbaarheid: maart 2023 met bezettingsvergoeding 950 €/maand

Algemene staatInstapklaar
Grondoppervlakte305 m²
Bruto vloer­oppervlakte173 m²
TuinJa
Aantal slaapkamers3
Kadastraal inkomen1108
EPC waarde100 kWh/m²
Elektrische keuringConform
Overstromings­gevoeligheidNiet van toepassing
AsbestattestGeen
VergunningJa
DagvaardingNeen
VoorkooprechtNeen
Verkavelingsverg.Ja
BestemmingWoongebied
Beschermd erfgoedNeen
RenovatieplichtNee