Loft – Loods 22. Ruime, lichtrijke en architecturale loft met terras en zicht op water in voormalige havenloods.

Voor meer informatie: info@carloeggermont.be of bel Alexander 0486/48.58.53

Dit is wonen met karakter! Deze voormalige havenloods werd in 2008-2011 omgevormd tot een bijzonder loftcomplex in een dynamische en creatieve buurt in volle ontwikkeling op fietsafstand van het stadscentrum, omgeving ‘Nieuwe Voorhaven’.

De authenticiteit van de loods werd behouden en kreeg hier een tijdloze, architecturale invulling met een doordacht spel van lichten en zichten doorheen de verschillende niveaus. Dit is een loft in de werkelijke betekenis van het woord: open ruimtes, originele industriële elementen, betonvloer… Een perfecte symbiose tussen het behoud van authenticiteit, hedendaags comfort en hoogwaardige afwerking.

Dit is een loft met maar liefst 5 slaapkamers, 2 badkamers, 2 bureauruimtes, een uiterst ruime open keuken en leefruimte met aanpalend een royaal terras (30m2) met zicht op het water.

We betreden de loft via een ruime inkomhal voorzien van de nodige maatkasten. Een brede hal leidt ons naar de open leefruimte met eetplaats en geïnstalleerde keuken met ruim eiland. Hier ontstaat een spel met verschillende plafondhoogtes die zorgen voor verschillende sferen en visuele connecties tussen de verschillende plateau’s. Aanpalend aan de leefruimte vinden we het ruim terras met zicht op water. Dubbele schuiframen zorgen voor een waar binnen-en buitengevoel.

Langsheen de hal krijgen we toegang tot 2 slaapkamers met mezzanine, een eerste bureauruimte, een gastentoilet, een eerste badkamer met inloopdouche, dubbele wastafel en een technische wasberging.

De trap aan de inkom brengt ons naar de eerste verdieping waar we een derde en vierde slaapkamer vinden. Deel uitmakend van de open ruimte vinden we een tweede bureauruimte met visuele verbinding met de leefruimte.

Een tweede stalen trap met op maatgemaakte boekenkast aan de voorzijde van de leefruimte brengt ons naar aparte ‘master mezzanine/plateau’ voorzien van een vijfde slaapkamer, ensuite badkamer met wastafel en ligbad en dressing. Deze plateau geniet een prachtig zicht over het water.

De vide tussen beide plateau’s zorgt voor een waar ruimtegevoel in de leefruimte de openheid en uitzonderlijke hoogte dankzij de openheid tot in de nok van het dak.

Dit is werkelijk een opportuniteit voor wie op zoek is naar een uitzonderlijke loft op fietsafstand van het centrum van Gent.
 

Privatieve berging + fietsenstalling inbegrepen.

Beschikbaarheid: uiterlijk september 2022

 
 

Algemene staatLuxe afwerking
Grondoppervlakte256 m²
Bruto vloer­oppervlakte226 m²
TuinNeen
Bouwjaar1886
Aantal slaapkamers5
Kadastraal inkomen1494
EPC waarde90 kWh/m²
Elektrische keuringConform
Overstromings­gevoeligheidNiet van toepassing
AsbestattestGeen
VergunningJa
DagvaardingNeen
VoorkooprechtNeen
Verkavelingsverg.Neen
BestemmingWoongebied
Beschermd erfgoedJa
RenovatieplichtNee