Loft living – Hoogwaardig en architecturaal afgewerkte loftwoning met 2 slpk’s en verschillende buitenruimtes.

Voor meer infomatie mail naar info@carloeggermont.be of bel Alexander 0486/48.58.53

Deze loft maakt deel uit van het nieuwbouwcomplex ‘Tribeca’ en bevindt zich op een voormalige ambachtelijke site, waar oorspronkelijk de jutespinnerij  en twijnderij genaamd ‘Filature du Rabot’ zich bevond en is gelegen ten noorden van het historisch centrum in het hart van de vernieuwde bloemenkenswijk. Een buurt die blijft evolueren en die de laatste jaren onder de uitbreidingsplannen van de stad een mooie opwaardering maakte.

Deze loftwoning werd met aandacht voor esthetiek, oog voor detail en energetisch gerenoveerd wat resulteerde in een EPC-score van slechts 174 kWh/m2jaar (B-score).
Voor de inrichting werd samengewerkt met Nordic House te Gent. Een realisatie waar men aandacht heeft besteed vanaf het ontwerp tot de gehele uitvoering. Zelfs tot en met de gekozen losstaande meubels.

We betreden de loft via een hogergelegen aangelegde daktuin waar we vervolgens toegang krijgen tot een eerste privatieve voortuin. Een lichtrijke inkomhal voorzien van bijzonder veel op maat gemaakte kasten (bergruimte) leidt ons alseerst naar een open ruimte waar we de aan de voorzijde de leefruimte vinden. Deze is voorzien van parketvloer, een gashaard… aanpalend vinden we de eetplaats en kwalitatieve en volledig uitgeruste op maat gemaakte keuken.

Een groot schuifraam geeft toegang tot een aangenaam terras met groenzone en een tweede terras.

Vervolgens vinden we aan de achterzijde een eerste slaapkamer voorzien van dressingkasten en toegang tot het tweede terras. Aan de andere zijde van de slaapkamer treffen we de badkamer aan voorzien van een inloopdouche, toilet en wastafel.

Op de hal vinden we nog een afzonderlijk gastentoilet en ‘verborgen’ in de maatkasten een praktische wasplaats.

Via een unieke trap komen we op een open verdiep waar er plaats werkt gemaakt voor een bureauruimte en een tweede slaapkamer.

Als extra zorgt de originele dakvorm met de sheddaken voor een bijzonder lichtrijk geheel.

Kortom, dit is een ware opportuniteit voor wie op zoek is naar een instapklaar en hoogwaardig afgewerkte loft.

(ondergrondse staanplaats verplicht aan te kopen aan 30.000 euro – privatieve berging inbegrepen – gemeenschappelijke fietsenberging voorzien – beschikbaarheid bij akte – EK conform – Maandelijkse kosten 85 €/maand)

Algemene staatLuxe afwerking
Grondoppervlakte0 m²
Bruto vloer­oppervlakte116 m²
TuinNeen
Aantal slaapkamers2
Kadastraal inkomen878
EPC waarde174 kWh/m²
Elektrische keuringConform
Overstromings­gevoeligheidNiet van toepassing
G scoreB
P scoreB
AsbestattestGeen
VergunningJa
DagvaardingNeen
VoorkooprechtJa
Verkavelingsverg.Ja
BestemmingIndustriegebied voor ambachtelijke bedrijven of gebieden voor kleine en middelgrote ondernemingen
Beschermd erfgoedNeen
RenovatieplichtNee