New Yorkstraat, duplex loft genaamd ‘Battery Park’ met een bewoonbare oppervlakte van 242m2 en buitenruimte.

Industrieel wonen in ‘the Big Apple Lofthouse’, een voormalig pakhuis met maritiem verleden dat in 1998 omgetoverd werd tot een bijzonder loftcomplex in een dynamisch en creatieve buurt in volle ontwikkeling, omgeving ‘Nieuwe Voorhaven’.

Een loft in de werkelijke betekenis van het woord: open ruimtes, industriële elementen zoals gietijzeren zuilen, zichtbare bakstenen wanden, betonvloer, houten planken vloeren en plafonds… Een perfecte symbiose tussen het behoud van authenticiteit, hedendaags comfort en afwerking.

Via de gemeenschappelijke trap/lifthal komen we op de eerste verdieping. Het eerste niveau is een grote, open ruimte met een gepolierde betonvloer, zes gietijzeren kolommen met zichtbare draagstructuren, bakstenen wand… een waar loftgevoel! Op deze multifunctionele plateau vinden we een leefruimte, eetplaats, karaktervolle keuken met natuurstenen werkblad en aansluitend berging die ook dienstdoet als wasplaats. Aansluitend aan de leefruimte vinden we een uiterst aangenaam en privaat terras met zicht op de aanpalende tuin. Daarnaast vinden we op dit verdiep nog een slaapkamer, dressing en ensuite badkamer met inloopdouche en dubbele wastafel. Onder de trap is er nog een vestiaire en gastentoilet. De indeling is zo voorzien dat alle wanden makkelijk verwijderd kunnen worden om de ruimte te moduleren naar eigen wens.

De brede designtrap leidt ons naar het tweede niveau van de loft. Op dit niveau bleef de originele plankenvloer en het houten balkenplafond bewaard. Ook hier ritmeren zes gietijzeren kolommen de ruimte. Dit niveau is onderverdeeld in een ruim atelier/bureauruimte waar de combinatie van wonen en werken mogelijk is. Daarnaast vinden we de tweede slaapkamer met ruime dressing en badkamer. De badkamer werd in 2017 zeer hoogwaardig vernieuwd en werden zowel vloer als wanden en het badkamermeubel afgewerkt in tadelakt. De badkamer is voorzien van een inloopdouche, dubbele wastafel en toilet. Verder is er nog een technische ruimte die ook dienstdoet als berging en een atelierruimte die omgevormd kan worden tot een derde slaapkamer. Net zoals op het eerste niveau zijn de wanden makkelijk te verwijden om de ruimte naar eigen smaak aan te passen.

Kortom, een ware opportuniteit voor wie trendy wil wonen op een dynamische locatie, op fietsafstand van het stadscentrum en de mogelijkheid heeft tot het combineren van woon-werk.

Maandelijkse kosten: 160 euro/maand
Gemeenschappelijke fietsenberging inbegrepen.
Beschikbaar: begin vierde kwartaal 2021

Voor meer informatie: info@carloeggermont of bel Alexander 0486/48.58.53
 

Algemene staatLuxe afwerking
Grondoppervlakte0 m²
Bruto vloer­oppervlakte242 m²
TuinNeen
Bouwjaar1913
Aantal slaapkamers3
Kadastraal inkomen937
EPC waarde249 kWh/m²
Elektrische keuringConform
Overstromings­gevoeligheidNiet van toepassing
AsbestattestGeen
VergunningJa
DagvaardingNeen
VoorkooprechtJa
Verkavelingsverg.Neen
BestemmingWoongebied
Beschermd erfgoedNeen
RenovatieplichtNee