Imposante herenwoning op wandelafstand van het Gravensteen en in de onmiddellijke nabijheid van alle belangrijkste pleinen en straten van de Gentse binnenstad. De herenwoning beschikt over een bewoonbare oppervlakte van +/- 474m2 en een grondoppervlakte van 332m2.

De laatste jaren werd de herenwoning structureel aangepakt met onder andere een totaalvernieuwing van de centrale verwarming op gas en de elektriciteit (conform attest), de woning beschikt bovendien over zonnepanelen.

Achter de brede gevel van maar liefst 9m gaat een indrukwekkende woning schuil die zich verspreidt over 3 verdiepingen en meerdere grote ruimtes. Door zijn groot beschikbaar volume is de woning ook uiterst geschikt voor de combinatie wonen & werken. De benedenruimte kan perfect als kantoor, praktijk of atelierruimte worden ingericht. Grote troef zijn de vele parkeermogelijkheden. De woning kan via de Begijnengracht bereikt worden waardoor het plaatsen van meerdere wagens mogelijk is op het perceel van de woning.

Langs de voorzijde betreden we de woning via de dubbele poort. Een grootse inkomhal biedt rechtstreeks doorgang naar de buitenruimte van 110m2. Aan de linkerzijde van de inkomhal betreden we het gelijkvloers niveau. Dit gedeelte geeft plaats aan een indrukwekkende voorkamer, een ruime traphal, een tussenkamer die nu plaats biedt aan de piano en een ruime achterplaats, ook geschikt als bureau/atelier of praktijkruimte.

Op de eerste verdieping vinden we de woonkamer voorzien van grote raampartijen en erker, de eetplaats, de keuken en een eerste badkamer en een achterplaats die toegang geeft aan het terras. Op de tweede verdieping vinden we drie ruime slaapkamers en een tweede badkamer. De derde verdieping, onder de nok, geeft plaats aan twee extra slaapkamers en een zolderruimte. De woning beschikt ook nog over een grote kelderruimte.

Samengevat, een indrukwekkend en karaktervol herenhuis met bijzonder veel mogelijkheden op een unieke ligging. De ideale opportuniteit voor vrije beroepers, zelfstandigen of gezinnen op zoek naar ruimte in de stad.

Algemene staatInstapklaar
Grondoppervlakte332 m²
Bruto vloer­oppervlakte474 m²
TuinNeen
Aantal slaapkamers5
Kadastraal inkomen1596
EPC waarde315 kWh/m²
Elektrische keuringConform
Overstromings­gevoeligheidNiet van toepassing
AsbestattestGeen
VergunningGebouwd voor 1962
DagvaardingNeen
VoorkooprechtJa
Verkavelingsverg.Neen
BestemmingWoongebied met cult., historische en/of esthetische waarde
Beschermd erfgoedNeen
RenovatieplichtNee