Exclusief! Uniek woonhuis met exceptionele ruimtelijkheden, hoogwaardige afwerking en een prachtige tuin voorzien van zwembad te Landegem.

Dit is wonen in een historisch pand gecombineerd met hedendaags comfort!

Het voormalig klooster uit 1879 werd in 2002 hoogwaardig en architecturaal gerenoveerd tot dit bijzonder ruim en lichtrijk woonhuis.

Dit pand heeft een totale grondoppervlakte van 1.717m2 en een uitzonderlijke gevelbreedte van maar liefst 35m wat zorgt voor een bewoonbaar oppervlak van 787m2 met o.a. 5 slaapkamers, 3 badkamers, keuken met functionele bijkeuken, wellnessruimte, verschillende multifunctionele ruimtes

Dit alles gecombineerd met een hoogwaardige afwerking, symbiose tussen authenticiteit en hedendaagse architectuur en een bijzonder oog voor detail maakt van dit pand werkelijk een unieke opportuniteit.

Achter de gevel van het voormalige klooster schuilt een verrassende woning die opgebouwd is uit een L-vorm, het authentieke gebouw aan de voorzijde gecombineerd met een architecturale uitbouw aan de achterzijde.

Een ruime inkomhal met gastentoilet en vestiaire brengt ons naar de vernieuwde uitbouw waar we een lichtrijke open ruimte vinden voorzien van een patio. Hier vinden we een aangename leefkeuken voorzien van volledig uitgeruste bijkeuken en de eetplaats voorzien van een haard. Deze aangename leefkeuken met zicht op de tuin geeft toegang tot een eerste zuidelijk georiënteerd terras.

Dezelfde inkomhal brengt ons naar de leefruimte met een aangename ruimtelijkheid dankzij het doorzon-effect en het hoge plafond.

De originele trap brengt ons naar de eerste verdieping waar we o.a. de master bedroom met dressing en ensuite badkamer en een polyvalente ruimte vinden. Verder vinden we op dit verdiep nog 3 kinderkamers met een gezamenlijke badkamer voorzien van douche, toilet en dubbele wastafel.

Vanuit het voormalige kloostergebouw, waar de kinderkamers zich bevinden, vinden we een tweede trap die ons terug brengt naar het gelijkvloers met een tweede, afzonderlijke inkom met tal van multifunctionele ruimtes zoals bureau, speelkamer, wasplaats… Dit geeft de mogelijkheid tot het combineren van woon/werk.

Als kers op de taart is de woning nog voorzien van een luxueuze wellnessruimte met sauna en rechtstreekse toegang tot de tuin.

Deze prachtige zuidoost georiënteerde tuin met zwembad is zeer onderhoudsvriendelijk en dankzij dat de volledige tuin afgesloten is, geniet u hier van complete privacy.

Tevens geeft de toegangspoort aan de zijkant van het woonhuis nog toegang tot een parking voor 4 wagens met een rechtstreekse zij-ingang tot het kloostergebouw.

Enkele extra troeven van deze woning zijn de centrale ligging, de nabijheid van verschillende verbindingswegen, het treinstation, verschillende winkels, het aanwezige groen in de omgeving en de mogelijkheid tot het combineren van woon/werk met een afzonderlijke toegang.

Kortom, dit is een buitenkans voor wie op zoek is naar een exclusieve woonst met de mogelijkheid tot het combineren van woon/werk en belang hecht aan ruimtelijkheid en esthetiek.

Voor meer informatie mail naar info@carloeggermont.be
 

Algemene staatLuxe afwerking
Grondoppervlakte1717 m²
Bruto vloer­oppervlakte787 m²
TuinJa
Bouwjaar1879
Aantal slaapkamers5
Kadastraal inkomen2335
EPC waarde335 kWh/m²
Elektrische keuringConform
Overstromings­gevoeligheidNiet van toepassing
AsbestattestGeen
VergunningJa
DagvaardingNeen
VoorkooprechtNeen
Verkavelingsverg.Neen
BestemmingWoongebied
Beschermd erfgoedNeen
RenovatieplichtNee