Drongen. Indrukwekkende villa (bj ’93) met zwemvijver en poolhouse (bj ’06) op een perceel van 2.740 m2.

Voor meer informatie: info@carloeggermont.be

Achter deze romantische gevel, die dateert van begin 20e eeuw, schuilt een architecturaal doordacht nieuwbouwvolume (bvo 327 m2) die voor licht, ruimte en zicht staat. Alle ruimtes sluiten naadloos op elkaar aan waardoor er een “grootsheid” heerst met een voortreffelijk huiselijk gevoel. Een uniek pand waar niet enkel nagedacht is over de indeling maar ook gebouwd is met een bijzonder gevoel voor esthetiek en detaillering.

We betreden de woning langs een royale inkomhal die voorzien is vaan alle comfort zoals een vestiaire, gastentoilet… Deze hal is dusdanig praktisch ingericht dat deze toegang geeft tot de keuken, leefruimte, kelder en praktische wasberging.

Aan de achterzijde van de woning vinden we een spatieuze leefruimte voorzien van een open haard. de plafondhoogtes in combinatie met de dubbele hoogte rond de trap en de vele ramen zorgen voor een bijzondere ruimtelijkheid en lichtrijk geheel. De grote, dubbele schuiframen zorgen voor een adembenemend zicht op de achterliggende tuin met zwemvijver.

Aansluitend aan de leefruimte hebben we enerzijds een tweede zitplaats en de eetkamer die ook toegang heeft tot het terras en de tuin. Naast de eetplaats vinden we nog de keuken die uitgerust is met een Bulthaup keuken en voorzien is van al het nodige comfort.

Op het verdiep komen we boven op een polyvalente overloop die toegang geeft tot 4 slaapkamers en een eerste badkamer die voorzien is van wastaafel, douche en toilet. De hoofdslaapkamer is voorzien vaan een ensuite badkamer met inloopdouche, ligbad, dubbele wastafel en toilet.

Via de overloop krijgen we enerzijds toegang tot een ruim dakterras met prachtig zicht over de tuin en de omliggende velden en anderzijds nog toegang tot een mezanine waarlangs nog extra zolderruimte is voorzien.

De tuin, doordacht ontworpen en jarenlang met zorg onderhouden, loopt naadloos over in de achtergelegen velden, waardoor het gevoel van “buitenleven” versterkt wordt en een groene oase creëert.

Het poolhouse beschikt over een kitchenette, sauna, stoombad en een ruime leefruimte of slaapkamer op de eerste verdieping. Naast een gevoel van intimiteit voel je hier het “buitenleven”.

Kortom, dit is een unieke opportuniteit voor wie op zoek is naar een ruime woonst op een prachtig perceel en gevoel heeft voor esthetiek.

Algemene staatInstapklaar
Grondoppervlakte2740 m²
Bruto vloer­oppervlakte327 m²
TuinJa
Bouwjaar1912
Aantal slaapkamers4
Kadastraal inkomen1835
EPC waarde348 kWh/m²
Elektrische keuringConform
Overstromings­gevoeligheidNiet van toepassing
G scoreA
P scoreA
AsbestattestGeen
VergunningJa
DagvaardingNeen
VoorkooprechtNeen
Verkavelingsverg.Neen
BestemmingAgrarisch gebied
Beschermd erfgoedNeen
RenovatieplichtNee