Bijzonder ruim 4 (of 5) slpk-appartement met 2 ruime buitenruimtes in een karaktervolle, gerenoveerde herenwoning in de het centrum van Gent – omgeving Reep!

Meer informatie via info@carloeggermont.be of bel Alexander 0486/48.58.53

Dit unieke appartement maakt deel uit van een stijlvol gerenoveerde herenwoning in second-empirestijl met slechts enkele entiteiten en is te vinden op een boogscheut van de Reep, Portus Ganda en het Centrum van Gent.

De woning beslaat de volledige gelijkvloerse verdieping en sous-sol verdieping en beschikt maar liefst over een bewoonbaar oppervlakte van 229 m2!

Dit uitzonderlijk groot duplex appartement werd ingericht met aandacht voor behoud van authenticiteit, hedendaags comfort en ruimtelijkheid. Een uniek appartement voor de liefhebber van kwalitatieve en karaktervolle panden.

We betreden het appartement via de inkomhal met plaats voor vestaire en is voorzien van een afzonderlijk gastentoilet.

Op het gelijkvloers vinden we één grote impressionante ruimte die plaats biedt aan de eet- en leefruimte. Grote raampartijen, prachtige volumes en buitenruimtes zorgen voor veel licht en zicht. De authentieke shouwelementen, originele molures en houten parketvloeren bevestigen het uniek karakter van het appartement.

Aanpalend aan de leefruimte vinden de keuken en krijgen we toegang tot het een eerste, aangenaam terras, ruim genoeg voor het plaatsen van divers terrasmeubilair. Deze verbinding maakt outdoor dining een praktische luxe.

Aangrenzend aan de eet- en leefruimte leiden authentieke dubbele deuren ons naar een tweede ruime kamer aan de voorzijde van de woning. Ze doet op heden dienst als slaapkamer maar kan perfect dienen als een ruime woonkamer, eetkamer of bureau. Uitzonderlijke plafondhoogtes, sierlijsten en rozetten, de authentieke schouw en houten vloer… zijn slechts enkele zaken die ook deze ruimte beschrijft.

De hal leidt ons anderzijds ook via een trap naar de sous-sol verdieping. Deze verdieping geeft plaats aan vier afzonderlijke slaapkamers waarvan de twee kamers aan de achterzijde toegang hebben tot een aangename buitenruimte. Verder vinden we op deze verdieping nog twee volwaardige slaapkamers aan de voorzijde en een centraal gelegen badkamer.

Een appartement die interessant is door zijn uitzonderlijke oppervlakte en buitenruimte en verschillende mogelijkheden biedt zoals:

  • Cohousing
  • Combineren van woon/werk

Samengevat, een buitenkans voor wie op zoek is naar een exclusief, ruim appartement met mogelijkheden op een toplocatie in het centrum van Gent.

Gemeenschappelijke kosten: 190 €/maand
Mogelijkheid tot het aankopen staanplaats aan 35.000 €

Algemene staatInstapklaar
Grondoppervlakte275 m²
Bruto vloer­oppervlakte229 m²
TuinNeen
Bouwjaar1884
Aantal slaapkamers5
Kadastraal inkomen732
EPC waarde160 kWh/m²
Elektrische keuringConform
Overstromings­gevoeligheidNiet van toepassing
AsbestattestGeen
VergunningJa
VoorkooprechtJa
Verkavelingsverg.Neen
BestemmingWoongebied met cult., historische en/of esthetische waarde
Beschermd erfgoedNeen
RenovatieplichtNee