Architectuur, Centrum Gent – Imposante, architecturale townhouse met 4 slaapkamers, 2 badkamers, stadstuin en dakterras naar een ontwerp van Elemelent Architecten.

Voor meer info mail naar info@carloeggermont.be of bel Alexander 0486/48.58.53

Deze architecturale woning situeert zich in Nieuwland nabij het industriemuseum, het vernieuwde baudelo-park… Een locatie gelegen in het midden tussen het historisch stadscentrum en het hippe DokNoord. Een omgeving waar tal van vooruitstrevende projecten verschijnen en mensen resoluut kiezen om te wonen!

Dit pand maakt deel uit van een kleinschalig en luxueus architecturaal project, waarbij “less is more” centraal staat. Het ontwerp kenmerkt zich door doordachte ruimtelijkheden, strakke lijnen en minimalistische uitstraling met uitgepuurde materialiteit.

We betreden de woning langs een imposante inkomhal die leidt naar een open ruimte met ‘loftgevoel en bijzonder lijnen- en zichtspel. Aan de voorzijde vinden we de leefruimte met een uitzonderlijke hoogte. Aanpalend vinden we de eetplaats met zicht op de stadstuin. In een geconnecteerde maar toch afgescheiden ruimte langsheen de tuin vinden we een ruime, kwalitatieve keuken voorzien van het nodige comfort. Praktisch is er nog een extra bergruimte voorzien.

De verschillende en imposante hoogtes gecombineerd met een zuivere materialiteit maken van deze ruimtes een unieke beleving.

Ook in de tuin is dezelfde aandacht voor detaillering voorzien en is voorzien van een praktische toegang langs de achterzijde en van een zeer ruime berging die plaats kan bieden aan fietsen, vuilnis, berging…

Een monumentale betonnen trap brengt ons naar de verschillende verdiepingen. Op een eerste bordes vinden we een eerste gastentoilet en een ruime technische berging met plaats voor was-/droogmachine.

Op het eerste verdiep vinden we twee volwaardige slaapkamers. Een half verdiep hoger, op het tweede bordes vinden we een eerste badkamer voorzien van ruime inloopdouche en dubbele wastafel.

Op de tweede verdieping vinden nog een derde en vierde slaapkamer die beiden toegang hebben tot een aangenaam zonneterras. Op dit verdiep vinden we nog een tweede toilet en tweede badkamer voorzien van inloopdouche en dubbele wastafel.

Als extra is er in het project een doorgang die leidt naar een achterliggend pad die toegang biedt tot de achterzijde van de stadstuin.

Kortom, op zoek naar een ruime stadswoning met buitenruimte en oog voor esthetiek?
Dan is dit een unieke opportuniteit om te wonen in een pand met tijdloze architectuur, gelegen op een gegeerde locatie op wandelafstand van het stadscentrum

Algemene staatInstapklaar
Grondoppervlakte0 m²
Bruto vloer­oppervlakte249 m²
TuinJa
Bouwjaar2022
Aantal slaapkamers4
Kadastraal inkomen1054
EPC waarde157 kWh/m²
Elektrische keuringConform
Overstromings­gevoeligheidNiet van toepassing
G scoreC
P scoreC
AsbestattestGeen
VergunningJa
DagvaardingNeen
VoorkooprechtNeen
Verkavelingsverg.Neen
BestemmingWoongebied met cult., historische en/of esthetische waarde
Beschermd erfgoedNeen
RenovatieplichtNee