Architectuur, Centrum Gent – Imposante, architecturale townhouse met 3 slaapkamers, 2 badkamers, stadstuin en dakterras naar een ontwerp van Element Architecten.

Voor meer info mail naar info@carloeggermont.be 

Deze architecturale woning situeert zich in Nieuwland nabij het industriemuseum en het vernieuwde Baudelo-park. Een locatie gelegen in het midden tussen het historisch stadscentrum en het hippe Dok-Noord. Een omgeving waar tal van vooruitstrevende projecten verschijnen en mensen resoluut kiezen om te wonen!

Dit pand maakt deel uit van een kleinschalig en luxueus architecturaal project, waarbij “less is more” centraal staat. Het ontwerp kenmerkt zich door doordachte ruimtelijkheden, strakke lijnen en minimalistische uitstraling met uitgepuurde materialiteit.

Bij het betreden van de woning komen we in open ruimte met ‘loft’ gevoel en bijzonder lijnen- en zichtspel. Aan de voorzijde vinden we de leefruimte met een uitzonderlijke hoogte. Aan de achterzijde de eetplaats en kwalitatieve keuken voorzien van het nodige comfort. De tuin is te bereiken via een groot schuifraam in de eetruimte. 

Ook in de tuin is dezelfde aandacht voor detaillering voorzien en is voorzien van een praktische toegang langs de achterzijde en van een zeer ruime berging die plaats kan bieden aan fietsen, vuilnis, berging…

Centraal, een monumentale betonnen trap die ons naar de verschillende verdiepingen brengt. Op de eerste bordes vinden we een eerste gastentoilet en een ruime technische berging met plaats voor was-/droogmachine.

Op het eerste verdiep vinden we twee meer dan volwaardige slaapkamers. Een half verdiep hoger, op het tweede bordes vinden we een eerste badkamer voorzien van een dubbele wastafel en douche.

Op de tweede verdieping vinden nog een derde slaapkamer die toegang heeft tot een aangenaam zonneterras. Op dit verdiep vinden we nog een tweede badkamer voorzien van inloopdouche en dubbele wastafel en toilet.

Als extra is er in het project een doorgang die leidt naar een achterliggend pad die toegang biedt tot de achterzijde van de stadstuin.

Kortom, op zoek naar een ruime stadswoning met buitenruimte en oog voor esthetiek?
Dan is dit een unieke opportuniteit om te wonen in een pand met tijdloze architectuur, gelegen op een gegeerde locatie op wandelafstand van het stadscentrum.
Koper betaalt zijn aandeel in de kosten van opmeting en basisakte.

Algemene staatInstapklaar
Grondoppervlakte0 m²
Bruto vloer­oppervlakte169 m²
TuinJa
Bouwjaar2020
Aantal slaapkamers3
Kadastraal inkomen1021
EPC waarde156 kWh/m²
Elektrische keuringConform
Overstromings­gevoeligheidselecteer
G scoreC
P scoreC
AsbestattestGeen
VergunningJa
DagvaardingNeen
VoorkooprechtNeen
Verkavelingsverg.Neen
BestemmingWoongebied met cult., historische en/of esthetische waarde
Beschermd erfgoedNeen
RenovatieplichtNee