Architecturale lage energie-hoekwoning (EPC 80) met dakterras naar een ontwerp van Puls Architecten.

Voor meer informatie mail naar info@carloeggermont.be

Op slechts 10 minuten van het Centrum van Gent vinden we dit uniek pand dat deel uitmaakt van een hoekperceel met twee identieke woningen die een perspectief geven aan wonen in de stad.

De panden hebben een strategische ligging in de straat dankzij dat ze gelegen zijn op de hoek. De woning met een compacte footprint wordt ommarmd door een muur die vormgeeft aan gemeenschappelijke buitenruimte. Strategische volumes en ramen genereren doorzichten naar de straat en omgeving. Gebouwhoge houten bekleding voor klimplanten ‘vergroenen’ het straatbeeld.

De woning is niet enkel gelegen op een boogscheut van het stadscentrum maar geniet ook een aangename ligging met alle nutsvoorzieningen (scholen, winkels, parken…) in de directe omgeving en een vlotte bereikbaarheid dankzij de nabijheid van verschillende invalswegen.

Op het gelijkvloers vinden we een ruime inkomhal, eerste ruime slaapkamer met toegang tot een stadskoer en badkamer voorzien van wastafel, toilet en inloopdouche.

De eerste verdieping geeft plaats aan een open ruimte met plaats voor een open keuken met eiland, eetplaats en leefruimte. Een dubbele hoogte en bijzonder groot raam zorgen enerzijds voor een bijzonder lichtrijk geheel en anderzijds een weids zicht op de omgeving.

Een monumentale trap, afgewerkt in multiplex, brengt ons naar de tweede verdieping waar we de tweede slaapkamer vinden en een tweede badkamer met ligbad/douche, dubbele wastafel en toilet.

Als extra is woning nog voorzien van een bijzonder ruim dakterras.

Kortom, dit is een bijzondere opportuniteit voor wie wil hedendaags wonen in een architectonische woning op een boogscheut van Gent.

Algemene staatInstapklaar
Grondoppervlakte80 m²
Bruto vloer­oppervlakte146 m²
TuinNeen
Bouwjaar2013
Aantal slaapkamers2
Kadastraal inkomen934
EPC waarde80 kWh/m²
Elektrische keuringNiet conform
Overstromings­gevoeligheidNiet van toepassing
G scoreD
P scoreD
AsbestattestGeen
VergunningJa
DagvaardingNeen
VoorkooprechtNeen
Verkavelingsverg.Neen
BestemmingWoongebied
Beschermd erfgoedNeen
RenovatieplichtNee