Unieke kans! – Duplex penthouse (4 slpk’s) in een reconversieproject van een voormalige textielfabriek met aangename terrassen en gemeenschappelijke tuin.

Voor meer informatie mail naar info@carloeggermont.be

Op slechts 10 minuten fietsen van het Centrum van Gent en in de nabijheid van het station van Merelbeke vinden we deze luxe penthouse in een kleinschalig, design project.

De voormalige textielfabriek werd in 1924 gebouwd naar een ontwerp van architect Charles De Nil.

Op heden heeft het architectenbureau ‘Volt-architecten’ in samenwerking met ‘Brocap’ de site een nieuwe en bijzonder kwalitatieve invulling gegeven waarbij historiek & authenticiteit hand in hand gaan met hedendaagse architectuur.
Deze architectuur focust zich op meerdere vlakken zoals esthetiek, functionaliteit… maar last but not least: duurzaamheid (geothermie, individuele zonnepanelen per appartement…) wat zal resulteren in een E-peil 20!
Op deze doordachte wijze behouden de buurt en Melle een stukje van de geschiedenis maar dit in een fris en duurzaam jasje.

Deze penthouse beslaat 2 verdiepen met de de onderverdeling tussen een dag- en nachtgedeelte. Op het eerste verdiep van de penthouse vinden een bijzonder lichtrijke open ruimte dankzij de ramen aan 3 zijden. Dit is ingedeeld in een open keuken, eetkamer en een ruime leefruimte met om de hoek een plaats voor een bureauruimte met zicht over de parktuin. Bijzonder aangenaam is het ruime, goed georiënteerde terras aan de kant van de eetplaats. Rondom rond is het terras voorzien van een groendak.
Verder is er nog een gastentoilet, ruime berging, een eerste slaapkamer met ensuite douchekamer.

De trap leidt ons naar de tweede verdieping waar we nog 3 ruime slaapkamers vinden en een volwaardige badkamer. De hal geeft toegang tot het tweede terras.

Als extra is het project voorzien van een gemeenschappelijke parkzone en bestaat de mogelijkheid tot het aankopen van een overdekte staanplaats en fietsenbergingen.

Kortom, dit is een unieke kans voor wie ‘future-proof’ wil wonen in een luxueuze penthouse en in een kleinschalig design nieuwbouwproject met historiek op een boogscheut van de Gentse binnenstad.

* verkoop onder wet-Breyne
* nog te bouwen

Algemene staatLuxe afwerking
Grondoppervlakte226 m²
Bruto vloer­oppervlakte168 m²
TuinNeen
Bouwjaar2024-2025
Aantal slaapkamers4
EPC waarde0 kWh/m²
Elektrische keuringConform
Overstromings­gevoeligheidNiet van toepassing
AsbestattestGeen
VergunningJa
DagvaardingNeen
VoorkooprechtNeen
Verkavelingsverg.Ja
BestemmingWoongebied
Beschermd erfgoedNeen
RenovatieplichtNee