Omgeving Sint-Pietersstation. Op te frissen, karaktervolle burgerwoning met stadstuin!
 
Gelegen in de Meersstraat, op slechts enkele minuten wandelen van het station Gent-Sint-Pieters vinden we deze karakterwoning met een bewoonbaar opp. van 181 m2. De woning met oorsprong in 1905 beschikt over enkele typisch kenmerken zoals hoge plafonds met sierlijsten en rozetten, plankenvloeren, authentieke schouwelementen… Alle sterke troeven om hier een uniek renovatieproject te realiseren.

We betreden de woning langs een statige inkomhal met travertin vloeren en een authentieke draaitrap. De hal leidt ons links naar een eerste leefruimte aan de voorzijde van de woning. Dubbele deuren leiden ons verder naar een tweede aanpalende leefruimte met de eetplaats en zicht op de ommuurde stadstuin doorheen grote raampartijen

Naast de eetplaats vinden we de keuken die toegang geeft tot de stadstuin (20m2) met achterliggend tuinhuis. Als extra vinden we op dit niveau nog een badkamer en praktische wasplaats..
De tussenverdieping biedt ons een eerste praktische ruimte, dewelke kan gerenoveerd worden tot een slaapkamer, bureau of dressing met ensuite badkamer.
 
Een verdieping hoger vinden we twee ruime slaapkamers. De hoofdslaapkamer is voorzien van grote raampartijen, inmaakkasten en een erker

Op de tweede verdieping vinden we een gelijkaardige indeling met een derde en vierde slaapkamer waarbij de hoofdslaapkamer beschikt over een balkon die uitzicht biedt over de Koning Albertlaan. 
De kleinere slaapkamer geeft op zijn beurt toegang tot de zolderkamer. Deze is op heden nog niet ingericht maar biedt heel wat mogelijkheden om deze naar eigen smaak in te richten.

Tot slot is de woning verder voorzien van een ruime kelder, praktische tuinberging en een karaktervolle voorgevel

Elektriciteit niet conform.

Samengevat, een karaktervolle burgerwoning met bijzonder veel mogelijkheden op een unieke ligging nabij het station Gent-Sint-Pieters.

 

Grondoppervlakte113 m²
Bruto vloer­oppervlakte181 m²
TuinNeen
Bouwjaar1905
Aantal slaapkamers5
Kadastraal inkomen669
EPC waarde620 kWh/m²
Elektrische keuringNiet conform
Overstromings­gevoeligheidNiet van toepassing
AsbestattestGeen
VergunningGebouwd voor 1962
DagvaardingNeen
VoorkooprechtNeen
Verkavelingsverg.Neen
BestemmingWoongebied met cult., historische en/of estetische waarde
Beschermd erfgoedNeen
RenovatieplichtNee